Om oss

Barnehagen har lokaler i et historisk bygg. Det gamle herredshuset i Høvåg har i mange år huset en barnehage, og det er et hus med historie i veggene.

Vi er en privat barnehage med tilholdssted i ærverdige Høvåg Herredshus, Høvåg sentrum. Vi har 30 plasser til rådighet og store arealer fordelt på flere rom inne.

Vi lager det meste av maten selv. Sunt og godt kosthold er viktig for oss. I kjelleren har vi en flott bakerovn vi kan bruke. Det er stor stas når vi fyrer opp der.

Uteområde inneholder en åpen lavvo i tre hvor vi ofte inntar måltider, lager noen måltider og ellers blir den brukt til lek og ly. Ei lekehytte blir benyttet til både hus, butikk, bakeri, bensinstasjon og det leken måtte innby til. Huskestativ, sklier, sandkasse, sykkel- og bilbane med skilt, urter, frukt og grønt finnes også på lekeområde alt etter årstid.. Ellers er det gressplen, og på vinteren akebakke.

Høvåg barnehage er svært opptatt av å bruke naturen rundt oss. Vi er mye på tur og utflukter i nærområde. Vi utforsker skauen og finner skatter overalt. En liten kilometer fra barnehagen har vi en stor lavvo. Her kan vi lage mat og her kan vi leke med vann, slengtau, plukke bær, bygge med greiner og kvister, ake på vinteren og i det hele tatt gjøre alt vi kan komme på av aktiviteter. Vi går gjerne til stranda, opp på Røynevarden, på kryss og tvers i skauen for å undre oss og bli kjent med årstider, farger, lukter og ikke minst nærområdet. Vi mener at det å være mye ute er godt for kropp og sjel og derfor syns vi ikke at det er dårlig vær, vi bare tilpasser oss vær og vind. Hvor mye vi er ute og inne tilpasser vi derfor stort sett fra dag til dag.